MNRI® Reflexintegratie en Neuromodulatie
Groei door beweging
We worden geboren met automatische reflexmatige bewegingen, zoals zuigen, grijpen en schrikreactie. Deze bewegingen vormen het fundament voor de ontwikkeling van onze hersenen, zoals leren lezen, rekenen en concentreren.
In het begin van ons leven helpen deze reflexen ons te beschermen en te overleven. In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen.
Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap, geboorte en/of na de geboorte, kunnen reflexen niet goed ontwikkelen of niet goed tot rijping komen. Ook kan een later ongeluk of ziekte ervoor zorgen dat reflexen niet meer optimaal ontwikkeld zijn. Het gevolg is een vertraging of een terugval in de verdere ontwikkeling. Een kind ontwikkelt hierdoor inefficiënte compensaties. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren, of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.
Dr. Svetlana Masgutova spreekt dan van Reflex Integratie Stoornissen.
Met behulp van MNRI® Reflexintegratie en Neuromodulatie kan dit verholpen worden. Op het moment dat actieve reflexen en reflexpatronen worden geïntegreerd, ontstaan er in de hersenen nieuwe zenuwcellen en worden er nieuwe hersenverbindingen gecreëerd. Door het herhalen van deze reflexpatronen via bewegingen worden de nieuwe hersenverbindingen versterkt. Dit proces wordt myelinisatie genoemd.
Het doel van MNRI® is om primaire reflexen te helpen ontwikkelen en te helpen integreren, om een stevig fundament te bouwen voor de ontwikkeling van de hogere hersendelen in ons brein. Naast het integreren van losse primaire reflexen kijkt MNRI® naar hele systemen, waaronder het ademhalingsstelsel, stress hormonenstelsel, de structuur van het lichaam en het NeuroTactiele systeem.
Dit leidt tot gelukkigere, kalmere personen, met minder stress, met een betere emotionele ontwikkeling, een beter functioneren en een beter leervermogen. MNRI® is net zo effectief bij kinderen als bij volwassenen.
Duur consult
- Losse reflexen 1 uur
- Specifieke protocollen 1,5 – 3 uur
- Intensieve trajecten 1,5 – 6 uur per dag, meerdere dagen per periode
Wil je weten of MNRI® iets is voor je kind of voor jouzelf? Vul dan deze indicatie vragenlijst in.
MNRI® Core Specialist
De opleiding tot MNRI® Core Specialist bestaat uit verschillende basis, specialistische en verdiepende trainingen. Daarnaast loop je stages tijdens MNRI® conferenties, doe je verschillende examens en doe je een casestudy. Mijn casestudy gaat over het effect van MNRI® bij een cliënt met complex Post Traumatisch Stress Syndroom.
In de MNRI® gids en het Amerikaanse register kun je zien welke trainingen ik gevolgd heb, op welke conferenties ik ben geweest (voor stage en werk) en hoeveel uur dat is geweest.
De trainingen, die ik heb gevolgd, kunnen onder andere ingezet worden voor het volgende:
- Primaire reflexen
- Levenslange reflexen
- Visuele en auditieve systeem
- Traumaverwerking en (c)PTSS
- Verstoorde prikkelverwerking
- Hand en arm reflexen
- Proprioceptie
- Cognitieve ontwikkeling
- Beweging
- Correcties van de ruggengraat en lichaamsstructuur
- Stress release
- Ademhalingssysteem
- Mindset
- Emotie regulatie
- Leerproblemen, zoals dyslexie of dyscalculie
- Immuunsysteem
- Stressbestendigheid
- Zwangerschap
- Orale en gezicht reflexen, bijvoorbeeld slikken en praten
- Anatomische en fysiologische processen
- Hormoonstelsel
- Basale Ganglia
- Epilepsie
- Hersenschudding
- Baby’s
MNRI® met PTSD Recovery Specialisatie
MNRI® behandelaren met PTSD Recovery Specialisatie hebben de modulen DPRI, Tactile en PTSD succesvol afgerond. Zij behandelen mensen met onverwerkt trauma volgens het PTSD protocol van de MNRI®-methode. In de Verenigde Staten is dit protocol succesvol ingezet bij traumaverwerking.
MNRI® Family Conferences
Een MNRI® Family Conference is een therapie week, waar deelnemers behandeld worden met de reflexintegratie en neuromodulatie methode MNRI® door grondlegster Svetlana Masgutova en Core Specialisten in MNRI® van over de hele wereld. Deelnemers zijn kinderen en volwassenen met uitdagingen, zoals bijvoorbeeld autisme, cerebrale palsie, genetische afwijkingen (waaronder down syndroom), onverwerkt trauma en allerlei ontwikkelingsachterstanden. Zij hebben vaak gehoord dat er geen verbeteringen meer mogelijk zijn. Tijdens deze intensieve therapie weken ontvangen deelnemers een persoonlijk assessment en een individueel therapieprogramma van ongeveer 6 uur per dag en gedurende 5 tot 10 dagen. Deze family conferences worden in onder andere Nederland, Polen, Amerika, Australië en Indonesië georganiseerd. MNRI® Core in Training lopen stage tijdens deze family conferences. MNRI® Core Specialisten werken tijdens deze family conferences.
Bron: Dr. Leah Light, Svetlana Masgutova Educational Institute®
Andere websites over MNRI®
- Nederlandse site informatie en MNRI® gids
- Amerikaanse site informatie
- Europese site informatie
- Nederlandse conferentie website
Ervaringen
Als na een dag sauna
Ik ben heerlijk ontspannen. Het voelt alsof ik de hele dag in de sauna heb gezeten.
Koen, Cliënt
Ze gaat zo goed qua honden
Ik wilde je nog iets terug geven over Sien. Ze gaat zo goed qua honden. Het is gewoon bijzonder om te zien hoe snel het veranderd is. Alsof jij haar toestemming hebt gegeven om het niet meer zo spannend te vinden.
Judy Setz, Moeder van Sien
Meteen beter lopen
Wat mooi om te zien hoe Floris meteen na de sessie met jou beter kon lopen. Niet meer als een schaatser. Zijn linker arm doet weer mee. Zo fijn! Dank. Floris geniet van knabbel visje, diepe druk op de armen en benen. De oneindige 8. Deze doen we nu het meest. En niet alleen Floris de andere 2 genieten er ook van 🙂
Moeder van Floris
Onrust uit lichaam verdween
De onrust uit zijn lichaam verdween al tijdens de eerste sessie
Moeder van Bas
Boeken
Podcasts
Filmpjes
Uitleg MNRI
MNRI® in het kort
Documentaire van Monique Farah
Breakthrough Neurological Treatment: MNRI®
ARFID voor elkaar
Rita Maris
Blogs About Your Life
Kenniscentrum voor natuurlijke oplossingen
Artikelen in Signaal
Verenigingsblad van Pharos
Landelijke vereniging van ouders van hoogbegaafde kinderen
De invloed van reflexen: Tendon Guard Reflex
Hoogbegaafdheid, misdiagnoses en reflexintegratie
School en actieve primaire reflexen (2017)