Over mij

Milou van Rooij - de Vries
Milou van Rooij – de Vries

Ik heet Milou van Rooij – de Vries.
Ik ben afgestudeerd HBO Medisch Elektrotechnicus, Natuurgeneeskundig Therapeut, Lichaamsgerichte Psychotherapeut en Reiki Master. Ik ben Core Specialist in MNRI®. Chõ Behandelingen is onderdeel van Health Centre Chõ. Hier geef ik natuurgeneeskundige behandelingen en MNRI®.

Waarom ik doe wat ik doe

Ik kreeg al jong te maken met ziekte. Ik was heel actief, deed zelfs meerdere sporten op wedstrijdniveau, maar ineens wilde mijn lichaam niet meer. Dokters konden dit niet zo goed verklaren en gaven de diagnose ME, chronische vermoeidheid, en zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Maar krommer en langzamer lopen dan mijn oma, het einde van de straat niet kunnen halen, zonder vooruitzicht op verbetering…. dat was geen optie. Mijn ouders zochten daarom door, en kwamen terecht bij een natuurarts en een chiropractor. De therapie was intensief, en de omgeving vond het maar gek. Maar gelukkig zette ik, samen met mijn ouders, door en knapte ik steeds meer op.

Op een aantal momenten in mijn leven heb ik vergelijkbare situaties meegemaakt. Na een auto ongeluk had ik weinig energie en rugklachten. De Arbo-arts was bezig om een traject aan te vragen voor revalidatie. Het zag er niet zo goed uit. Er werd zelfs al over een rolstoel gesproken. Dezelfde chiropractor ontdekte dat mijn kaak ontwricht was en zorgde ervoor dat ik de juiste behandeling kreeg bij een tandarts. Ik herstelde volledig en het revalidatie traject is nooit gestart.

Na de bevalling van onze jongste raakte ik in shock. Er was behoorlijk wat paniek. De kamer stond vol met gynaecologen, artsen en verpleegkundigen, die allemaal hun best deden om mij te helpen. Na een tijdje gingen ze allemaal weg, behalve één verpleegkundige. Dat is meestal niet zo’n goed teken, dat er iemand in de kamer achter blijft. Toen mijn man vroeg wat ze gingen doen, gaf zij aan dat ze gingen afwachten. Hij heeft het protocol gepakt, wat ik nog steeds gebruik bij de behandelingen. Binnen een kwartier zat ik rechtop in bed een krentenbol te eten. De verpleegkundige gaf aan dat dit wel heel bijzonder was. Vaak raken vrouwen in zo’n situatie in coma of overlijden zelfs.

Mijn man Joost heeft iets vergelijkbaars meegemaakt met betrekking tot zijn ernstige hooikoortsklachten. En ook met de kinderen door hun moeilijk behandelbaar astma en uitdagingen wegens uitzonderlijke hoogbegaafdheid. Verschillende methoden (naast reguliere zorg) hebben de kwaliteit van ons leven steeds weten te verbeteren.

Wanneer doktoren en specialisten zeggen: ‘leer er maar mee leven’, zeggen ze eigenlijk: ‘wij hebben geen verklaring voor je klachten en hebben er geen passende oplossing voor’. Het is jammer, als je je daarbij neerlegt. Want vaak is er toch nog verbetering mogelijk.

Het is daarom mijn missie om producten en diensten aan te bieden, waarvan ikzelf ondervonden heb dat het de kwaliteit van mijn leven, werken of leren verbeterde. Wil jij dat ook? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

  • Lichaamsgerichte Psychotherapeut. Lid CAT;
  • Natuurgeneeskundig Therapeut. Lid CAT;
  • Voedingcoach;
  • MNRI® Core Specialist. Registratie bij SMEI;
  • Reiki Master. Registratie bij Reiki Ryoho.
CAT Vergoedbaar 2024
MNRI-core-specialist-logo
Reiki Ryoho logo
Logo Nederlof Foundation

In 2003 is Health Centre Chõ gestart als Reiki Praktijk Chõ. In de loop van de jaren is veel ervaring en kennis aan het centrum toegevoegd. Intussen zijn er 3 onderdelen in het centrum aanwezig: Chõ Behandelingen, Chõ Producten en Chõ Instituut.

Naam

Chõ is vlinder in het Japans. Er zijn dialecten waar Cho Cho wordt gezegd en waar enkel Cho staat. Bovenop de O staat officieel een platte streep, voor de uitspraak ooooo in plaats van o. De CH spreek je uit als TJ. Doordat bij het starten van de praktijk een plat streepje op de O niet goed lukte op de computer, is voor een golfje gekozen, wat de speelsheid van een vlinder extra weer geeft. Intussen lukt een plat streepje wel, maar het golfje is gebleven, omdat dat beter bij het centrum past. Het leven is geen rechte streep, maar een golf met ups en downs.

Vlinder logo

Touch of Chõ betekent: aanraking door/van een vlinder. Het betekent ook: een beetje van Chõ.

De vlinder symboliseert transformatie (verandering binnen de werkelijkheid) en transmutatie (verandering van de werkelijkheid). Het is het oude symbool voor de ziel, staat voor persoonlijke groei, ontwikkeling van de ziel en reïncarnatie en wordt ook in verband gebracht met de reis van de ziel na de dood. De vlinder helpt je jouw positie in de wereld te kennen en te begrijpen. Andere woorden waar vlinder voor staat zijn: balans, gratie, kracht van wervelende wind, magie, schoonheid, liefde, creativiteit, overbrugging, vreugdedans, zorgeloos en moed.

Het volgende stuk stond op Internet:

Vlinder, onthul mijn innerlijke schoonheid
Begeleid me in de transformatie van mijn ziel
Met mijn nieuwe vleugels stijg ik op tot boven de wolken

De vlinder is een magisch dier, ze representeert verandering, zoals geen ander totemdier. Ze was in vroeger tijden een symbool voor de ziel. Het Griekse woord psyche betekent zowel ziel als vlinder. Men geloofde dat, als iemand stierf, hun ziel veranderde in een vlinder.

Een vlinder-persoon houdt van dansen. De dans van een vlinder is vol blijdschap, vrolijkheid en kracht. De vlinder komt naar je op het moment in je leven dat je een verandering ondergaat, die moed vereist. Je komt uit je omhulsel, en het vergt een hoop moed, iets onder ogen te zien dat je nooit eerder hebt gezien.

Als de vlinder naar je toe komt, onderzoek dan welke veranderingen je ondergaat. Vlinder geeft je de gelegenheid om jouw transformatie als iets prachtigs te beleven. Als je transformatie voltooid is, zijn je mogelijkheden gigantisch toegenomen. Niets kan je meer tegen houden, zolang je je nieuwe vleugels gebruikt en vliegt!